Matematik

Summation

02. oktober 2014 af Stats - Niveau: A-niveau

Hvis du har, og er dette lig med n?

\sum _{i=1}^{n}1=n

Og såfremt hvorfor


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Det følger af definitionen for multiplikation med hele tal.

        ∑nj=1 1 = 1 + 1 + ... + 1   (n addender)

                    = n · 1

                    = n

      


Svar #2
02. oktober 2014 af Stats

Ahh, storartet.... Kan du så lige hurtigt svare mig på, om nedenstående er korrekt

\sum _{i=1}^{n}i^2=\frac{n^3-n^2+n}{3}

Håber jeg har regnet rigtigt :S

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at indsætte n = 1. Deraf ses, at det ikke er korrekt.


Svar #4
02. oktober 2014 af Stats

EJ Det bare ikke rigtigt!! Øv....

Oka, takk : /

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv med

        ∑nj=1 j2 = n·(n+1)·(2n+1)/6


Skriv et svar til: Summation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.