Matematik

Polynomium

03. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Jeg er i gang med en aflevering hvor jeg ved håndregning skal bestemme samtlige rødder i polynomiet: q(x)=x3-2x+8x-16
Har så fundet ud af at 2 er en rod i q(x). Da q(2)=0. Har herefter lavet divisionsalgoritme med (x-2) og q(x) hvor jeg så får x2+8.Så har jeg løst den vha. diskriminantformlen og har fået: ±i√16.
Men når jeg tjekker efter i maple får jeg: x=2i√2 og x=-2i√2. Hvad gør jeg galt.......


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2014 af PeterValberg

mangler der ikke en eksponent på led nr. 2

q(x)=x3- 2x? + 8x - 16

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2014 af PeterValberg

Du behøver da ikke bruge diskriminantformlen for at løse x2 + 8 = 0

\begin{align*} x^2+8 &= 0\\ x^2&= -8\\ x &= \pm\sqrt{-8}\\ x &= \pm\sqrt{8\cdot(-1))}\\ x&= \pm\left(\sqrt{8}\cdot\sqrt{-1} \right ) \\x&=\pm\left(2\cdot\sqrt{2}\cdot i \right ) \end{align*}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

mange tak!! :)


Skriv et svar til: Polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.