Fysik

Fysik ORBIT B-htx

04. oktober 2014 af Gyldenløv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jer kloge mennesker derude.  Jeg har brug for hjælp til følgende to opgaver, som jeg har brugt utrolig meget til på. Håber der nogle der kan hjælpe.

1) Hvor meget is ved 0 °C skal man putte i 150 g sodavand ved 25 °C for at fællestemperaturen bliver netop 10 °C?

2) En damprensemaskine skal levere 14 kg damp pr. time. Maskinen tilsluttes en vandhane, hvor vandet er 10 °C varmt.

Hvilken effekt skal maskinen tilføre vandet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2014 af Jerslev

#0: Har du selv noget forslag? Hvad har du selv tænkt?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
04. oktober 2014 af Gyldenløv (Slettet)


Svar #3
04. oktober 2014 af Gyldenløv (Slettet)

1) I denne opgave er jeg kun kommet frem til urealtiske resultater.

2) I denne opgave har jeg en udregning der ser således ud. 

Formel E= m * Lf  
E = 14kg * 2260 =3 1640 KJ

Formel: E/t
31640 KJ : 3600 = 8,7 Kw

Jeg er dog i tvivl om den er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2014 af peter lind

Dampen eller om du vil vandet skal også opvarmes til 100º C. I den første opgave skal den smeltede is også opvarmes til fællestemperaturen. Det er måske der fejlen ligger


Skriv et svar til: Fysik ORBIT B-htx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.