Kemi

Koefficienter

05. oktober 2014 af 01010111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Igen, noget der burde være meget enkelt, men jeg kan ikke forstå det, af en eller anden grund.

CO (g) + Cl2(g) g COCl2 (g)
hvad er koefficienterne?

er det

C = 1, O = 1, så 1:1
Cl2 = 2

COCl2 = 1:2

Eller har jeg misforstået det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af Heptan

CO (g) + Cl2(g) → COCl2 (g)

Du vil gerne afstemme reaktionen?

Det man gør, det er at man sikrer sig at de antal atomer der er på venstre side også er der på højresiden.

Der er altså ét C, ét O og to Cl på venstre side.

På højre side er der ét C, ét O og to Cl.

Det passer altså! Dvs. at alle koefficienter er 1

CO (g) + Cl2(g) → COCl2 (g)

eller bare

CO (g) + Cl2(g) → COCl2 (g)

En koefficient er det tal der står foran et stof i et reaktionsskema, og det angiver i hvilket forhold det reagerer med de andre stoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2014 af Heptan

Det er lettere at forstå med følgende reaktion:

N2 (g) + 3 H2 (g) → 2 NH3 (g)

Ovenstående reaktionsskema har koefficienterne 1 ... 3 ... og... 2

Dette er det samme som

N2 (g) + H2 (g) + H2 (g) + H2 (g) → NH3 (g) + NH3 (g)

Men det første reaktionsskema er jo mere overskueligt


Svar #3
05. oktober 2014 af 01010111 (Slettet)

Det giver mening! Tusind tak skal du have for din hjælp!


Svar #4
05. oktober 2014 af 01010111 (Slettet)

Virker det her rigtigt?

NH4NO3 (s) -> N2O (g)  + H2O (g)
N + H + H + H + H
N + O + O + O
2 N + 3 O + 4 H
H + O + H   +   H + O + H   +  N + N + O
= 2 H2O + 1 N2O?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2014 af Heptan

Ja


Skriv et svar til: Koefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.