Matematik

Monotoniforhold for f

05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem monotoniforholdene for f funktionen:

f(x) = x^3 - 3/2x^2 - 6x + 7 

Jeg ved gdt at jeg skal starte med at differentiere funktionen, og det har jeg gjort således: f'(x)=3x^2*2x-6

Er dette rigtig differentieret? og hvad skal jeg gøre nu. Har lavet hele opgaven, men er slet ikke sikker på den, og mener faktisk jeg har lavet den forkert. Skal aflevere 24:00 i aften, så håber på hjælp 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

f(x) = x3  -  3/2•x2 - 6x + 7

f '(x) = 3x2 - 3x - 6

Find nulpunkterne for f'(x) ved at løse ligningen  f '(x) = 0. Undersøg nu monotoniforholdet ved at undersøge til højre og venstre for nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

Så skal du sætte f'(x) = 0

og så se hvordan grafen opfører sig før og efter 0 :)

God ide hvis du tegner grafen ind (f.eks i TI-Nspire)


Svar #3
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

jeg er bare i tvivl om jeg gør det rigtigt, når jeg skal finde nulpunkterne for f'(x) ved at løse ligningen  f '(x) = 0.

Får: x=0 v x=-2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

Løsningerne er -1 og 2

Opstil en monotonilinje og undersøg til højre og venstre


Svar #5
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

hvordan får du det til -1 og 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

Ved at løse ligningen

 3x2 - 3x - 6 = 0


Svar #7
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

skal jeg ikke udregne diskriminanten? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

Ja. Benyt løsningsformlerne bagefter. 


Svar #9
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

jeg får det til -2 og 1?


Svar #10
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

Når jeg regner det med hjælpemidler (wordmad) får jeg x=-1 og x=2 som du også siger. Men bruger jeg ikke wordmat, får jeg x=-2 og x=1 ? forstår ikke.. 

Vedhæftet fil:sp.docx

Svar #11
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

wordmat*


Skriv et svar til: Monotoniforhold for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.