Matematik

Monotoniforhold for f

05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der vil tjekke om den vedhæftet fil er korrekt? 
især de to sidste linjer

Vedhæftet fil: spørgsmål 3 sp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af mathon

                         f(x)=x^3-32x^2-6x+7

                         f{\, }'(x)= 3x^2-3x-6\; ???


Svar #2
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

Jeg har differentieret funktionen? derfor får jeg  f'(x)=3x^2-3x-6


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2014 af mathon

Hvis f(x) er rigtig, er f '(x) forkert.


Svar #4
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

f(x) er x^3 - 3/2 x^2 - 6x + 7.

Hvad vil du så mene, at det skal differentieres som ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2014 af mathon

                         f(x)=x^3-\frac{3}{2}x^2-6x+7

                         f{\, }'(x)= 3x^2-3x-6=3\left ( x^2-x-2 \right )=3(x+1)\left ( x-2 \right )


Svar #6
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

Men det er jo også det jeg har skrevet i dokumentet ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2014 af mathon

Nej for i dokumentet står stadigvæk

                                                      f(x)=x^3-32x^2-6x+7


Svar #8
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

der står 3/2.. det gør der altså når jeg åbner dokumentet? har taget et billede at det der står i filen?.. men i hvert fald, de to nederste linjer i filen, er de korrekte ?

 

Vedhæftet fil:sp billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2014 af mathon

I det dokument, jeg læser, er der ingen /  mellem 3 og 2, hvorfor det læses som 32x2 og ikke som (3/2)x2.


Svar #10
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

okay, det forstår jeg virkelig ikke, for det er der i det dokument jeg har lagt ind..
 men hvad siger du til resten? :-)

 


Svar #11
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

Ligger lige billeder op af dokumentet så vi ikke misforstår hinanden igen.. :-)

Vedhæftet fil:sp 1.jpg

Svar #12
05. oktober 2014 af sejr10 (Slettet)

Her er resten.

Vedhæftet fil:sp 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2014 af mathon


     f '(x)            +          0           -          0         +
               __________-1___________2__________
     f(x)        voksende              aftagende           voksende


Skriv et svar til: Monotoniforhold for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.