Matematik

differentialregningen

05. oktober 2014 af 1234567890987654321q (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for udviklingen af en bestemt type kræftsvulst kan antallet af kræftceller N (målt i millioner), beskrives som en funktion af tiden t (målt i døgn). Ud fra en række målinger har man opstillet følgende model:

dN/dt=0,82−0,88·N

Det oplyses, at N(10) = 266.
Bestem væksthastigheden til tidspunktet t = 10, og giv en fortolkning af dette tal.

nogle der kan hjælpe mig? jeg forstår intet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af peter lind

Væksthastigheden er dN/dt


Svar #2
05. oktober 2014 af 1234567890987654321q (Slettet)

kan du uddybbe dig yderligere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2014 af mathon

                                                       N{\, }'(t)=0,82-0,88\cdot N(t)
er væksthastigheden,
så du skal blot benytte udtrykket
                                                      N{\, }'(t)=0,82-0,88\cdot N(t)
eller noteret
                                                      \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=0,82-0,88\cdot N


Svar #4
05. oktober 2014 af 1234567890987654321q (Slettet)

tak skal du have!


Skriv et svar til: differentialregningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.