Fysik

Hjælp til fysik spm

06. oktober 2014 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med nogle fysikspørgsmål hvor jeg godt kunne bruge noget hjælp: 

Jeg skal finde en formel, fremgangsmåde og svaret: 
Mars har engang haft et ocean med en dybde på 0,500 km. Tyngdeacc fra Mars er 3,71 m/s2, mens det atmofæriske tryk er 0,636kp
Spørgsmål:
1. Hvad ville trykket så være på bunden af oceanet? Antag det som ferskvand? 
2. Hvor dybt skal man ned i en ferskvandssø på jorden for at opleve det samme tryk? 

- håber I kan hjælpe 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

tryk
                     p=p_o+h\cdot \varrho \cdot g=p_o+h\cdot \varrho \cdot g


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af mathon

1)

                             p=p_o+h\cdot \varrho \cdot g=\left (636\; Pa \right )+\left (500\; m \right )\cdot \left (1\; \frac{kg}{m^3} \right ) \cdot \left (3,71\; \frac{N}{kg} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af mathon

2)

                 tilsvarende beregning på Jorden.


Svar #4
06. oktober 2014 af Elev1097 (Slettet)

Mange tak, men hvad bliver enheden så? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Den ser du af  #2:

P = Pa + m * kg/m3 * N/kg =        (forkort)

Pa + N/m2 = Pa + Pa = Pa    ( Pascal ).

( Bliv endelig ved med at "hænge dig i" enheder. Det er vigtigt )


Skriv et svar til: Hjælp til fysik spm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.