Matematik

andengradspolynomium, bestem b og c af rødderne 3 og 7

06. oktober 2014 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium f er bestemt med f(x)=-5x^(2)+bx+c hvor b og c er tal.  Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7.  Bestem tallene b og c.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

hvorfor f(x) kan faktoriseres:
 

               f(x) = -5x+ bx + c = -5(x-3)(x-7)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2014 af PeterValberg

Et andengradspolynomium, hvor rødderne er kendte, kan faktoriseres som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2)

hvor r1 og r2 er rødderne (som du kender)
du kender også værdien for a (-5)
Indsæt de kendte værdier, gang parenteserne "ud" og reducer
til du har det på formen f(x) = ax2 + bx + c, så skulle det gerne give sig selv.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. oktober 2014 af livgc (Slettet)

mange tak :)

men jeg skal bruge TI-Nspire så hvordan skal jeg så sætte det ind??


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2014 af PeterValberg

expand(f(x)=-5(x-3)(x-7))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2014 af mathon

                  expand(-5*(x-3)*(x-5))


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2014 af SuneChr

I det normerede 2.gradspolynomium har man:
1)  (3 + 7)  er koefficienten til x med modsat fortegn
2)  (3·7)  er konstantleddet.


Skriv et svar til: andengradspolynomium, bestem b og c af rødderne 3 og 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.