Matematik

minivindmølle TI-Nspire

06. oktober 2014 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen E=0.14*x^(2) 
a) Bestem den årlige produktion i (målt i kWh), og x er vingelængden (målt i cm). på 50 cm.  
vi har en vingelængde (x) på 50 cm, og dette skal vi sætte ind i vores givende formel E=0.14*x^(2)så den kommet til at se sådan ud.
e=0.14*50^(2) ? e=350
så den årlige produktion er på 350 kWh.

b) Hvor stor skal vingelængden være, hvis den årlige produktion skal være 600kWh?

hvordan skal man sætte det ind i TI-Nspire??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2014 af PeterValberg

solve(600=0.14x^2,x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. oktober 2014 af livgc (Slettet)

mange tak peter :)


Skriv et svar til: minivindmølle TI-Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.