Matematik

differnetial regning

06. oktober 2014 af hejfred (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet opgaven.... jeg er i tvivl om hvordan jeg skal starte. Normal ville jeg finde f'(x) og derefter f'(2) - men jeg har ikke rigtig nogen ligning... er der nogen, der kan hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af PeterValberg

Jeg håber, at den originale tegning er bedre, end den du har vedhæftet :-)

Ligningen f(x) = 0 løses ved at aflæse x-værdierne, hvor grafen for f skærer x-aksen

f'(2) er lig med hældningskoefficienten på tangenten til f i punktet R(2,f(2)).
Aflæs to punkter på tangenten og bestem hældningskoefficienten, som du plejer ved
rette linjer i et koordinatsystem

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. oktober 2014 af hejfred (Slettet)

Tusind tak for hjælp, jeg forstår :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Heptan

Du kan løse opgaven ved at finde ud af hvad forskriften for f(x) er.

Men der står at du skal løse opgaven "ved hjælp af figuren".

Så du skal aflæse f(x) = 0 ... dvs. finde ud af, ved hvilke x-værdier, grafen skærer x-aksen.

Derefter skal du aflæse hældningen af f(x) i punktet R


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af Heptan

Hvis du har svært ved at måle på tegningen kan du skrive funktionen ind i et graftegningsprogram el. lign ... :P

f(x) = - 0.5x2 + x + 4


Skriv et svar til: differnetial regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.