Matematik

kernestof mat c

07. oktober 2014 af TLendal (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave

y = 1,8 x + 32, hvor x er °C og y er °F 

opgaven lyder således 

hvilken temperatur svarer 0 °F til i °C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af PeterValberg

indsæt y = 0 og løs ligningen mht. x

0 = 1,8x + 32

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. oktober 2014 af TLendal (Slettet)

Jeg får det til - 17,7


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af Akademisk (Slettet)

0=1,8*x+32

Der isoleres for x:

-32/1.8=1.8x/1.8 

x = -17,7

Svaret i #2 er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #2 er ikke helt korrekt, da det er afrundet forkert. Det eksakte svar er

        x = -32/1,8 = -32 / (9/5) = -32·5/9 = -160/9 ≈ -17,8 (1 dec) .


Skriv et svar til: kernestof mat c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.