Fysik

Densitet

07. oktober 2014 af Michael23 - Niveau: B-niveau

Hej, er lidt i tvivl (glemt) om hvordan jeg kan få den udregnede densitet når jeg har alle andre mål?

Mine mål som jeg har allerede, til at finde den udregnede densitet: 

Masse(g)             Volume(cm)        Densitet

200.8                    20.5                    9.79

Jeg har også lavet et diagram og også fået ligninger på.

*Mine mål er foretaget på et metal 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

\rho =\frac{m}{V}

hvor ρ er densiteten, m er massen og V er volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at densiteten ρ beregnes som massen m divideret med rumfanget V:

         ρ = m / V

Densiteten har her enheden g/cm3 , og rumfanget (volumen) har enheden cm3 , ikke cm .


Svar #3
07. oktober 2014 af Michael23

Jeg tror I har misforstået mig eller at jeg har formuleret mig forkert.

Jeg har allerede fundet min densitet, men jeg vil gerne finde den udregnede densitet. Det var noget med at bruge min hældningskoefficent til at beregne det, samt mit middeltal af densitet, men jeg er ikke helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2014 af Heptan

Hvis du har plottet det sådan her:

m = a * V

Så er hældningen a, givet ved:

a = m/V = ρ


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så skulle du jo have forklaret, at der var tale om målinger for mange værdier af V og m. Så bestem hældningskoefficienten i relationen

        m = ρ · V

eller bestem gennemsnitsværdien af de enkelte beregnede værdier af ρ .


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2014 af Heptan

Hvis du vil regne den teoretiske densitet af metallet, skal du fortælle os hvilket metal der er tale om, og hvordan metallet er pakket, så kan man beregne den


Svar #7
07. oktober 2014 af Michael23

Jeg fandt ud af det, tusind tak alle sammen for hjælpen :)


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.