Kemi

Sølv- og sulfation koncentrationen

08. oktober 2014 af Vafling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et spørgsmål i en opgave som lyder at jeg skal beregne sølv og sulfation koncentrationen. Dette er fra et forsøg hvor vi har ladet en kobbertråd ligge i en Ag2SO4 opløsning (100 mL) jeg har indtil videre start og slut vægten på vores forsøg på:

Forsøg 1: Start:3,3782 g  Slut:3,1983 g

Forsøg 2: Start:2,8245 g Slut: 2,6496 g

Jeg har også beregnet mængden af opløst sølv, når man antager at alle sølvionerne reager med kobber(II)ionerne dem har jeg fået til:

Forsøg 1: 0,6109 g

Forsøg 2: 0,6092 g

Jeg skal vel bruge formeln c=n/V men jeg kan ikke gennemskue hvordan jeg skal starte lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af mathon

             Cu\; _{(s)}\; \; +\; \; 2\, Ag^+\; _{(aq)}\; \; \rightarrow \; \; Cu^{2+}\; _{(s)}\; \;+\; \; 2\,Ag\; _{(s)}


Svar #2
08. oktober 2014 af Vafling (Slettet)

Jeg har også opskrevet reaktionsligningen for dem :)


Svar #3
08. oktober 2014 af Vafling (Slettet)

Er det rigtig hvis jeg tager n som jeg har brugt til at finde ud af hvor mange gram sølv der er opløst og bruger formlen c=n/V og for at finde sulfat dividere n med 2 da: (se vedhæftet fil) og igen bruger formlen c=n/V???

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #4
08. oktober 2014 af Vafling (Slettet)

HJÆLP??


Svar #5
08. oktober 2014 af Vafling (Slettet)

Og i så fald hvordan regner jeg så opløselighedsproduktet og opløseligheden ud for mit eget forsøg??


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2014 af Heptan

Hvis m(Ag) = 0,6109 g

Så er n(Ag) = 0,6109 g / (M(Ag)

Og c(Ag+) = n(Ag) / (0,100 L)

c(SO42-) = ½ c(Ag+)


Skriv et svar til: Sølv- og sulfation koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.