Matematik

Help

08. oktober 2014 af Sophia1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der er en opgave der lyder sådan her:

Bjarne og Michael har været en tur på et lækkert diskotek i København city. Udgifterne til denne våde bytur bestod for dem begge i et fast beløb ved indgangen (entré) og et vist antal fadbamser.

Bjarne drak 6 fadbamser og brugte i alt 303 kr. Michael drak 9 fadbamser og brugte i alt 417 kr. på denne aften.

a) Bestem prisen på den type fadbamse, som Bjarne og Michael drak hele natten.

b) Bestem hvor meget det koster at komme ind på dette diskotek

Så har jeg så lavet a sådan her, men kan ikke komme videre? nogle der vil hjælpe?

Lad E være entréprisen og lad F være prisen for 1 fadbamse.
Så har man:

Michaels udgifter: E + 6 F = 303
Bjarnes udgifter: E + 9 F = 417

Forskellen Michael - Bjarne må jo være den merpris som B betalte for de 3 ekstra fadbamser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er jo hentet fra den anden tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1526603

Løs ligningssystemet eller benyt det vink jeg gav i den sidste linie i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Ad: 

Forskellen Michael - Bjarne må jo være den merpris som B betalte for de 3 ekstra fadbamser.

Det er nemlig rigtigt set. Du trækker de to ligninger fra hinanden:

Bjarne - Michael:

E - E + 9F - 6F = 417 - 303       =>

3F = 114                   =>

F = 114/3


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og hvis du tjekker efter, vil du se at oplysningen om forskel og merpris er hentet fra mit svar i den anden tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1526603#1526610

hvor ligningerne blev stillet op.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Ja, det kan være, men det er ikke altid jeg har tid til at tjekke alle dine indlæg.

Der er mange af dem, for nu at sige det mildt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der var jo også kun tale om at tjekke linket i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#5:  Ja.


Skriv et svar til: Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.