Matematik

Matematik, hjælp?

07. oktober 2014 af duvedhvem11 - Niveau: 10. klasse

Jeg er igang med en matematik aflevering, og er gået i stå her, en sød sjæl der vil hjælpe mig?

Opgaven lyder sådan her:

 Bjarne og Michael har været en tur på et lækkert diskotek i København city.
Udgifterne til denne våde bytur bestod for dem begge i et fast beløb ved 
indgangen (entré) og et vist antal fadbamser.
Bjarne drak 6 fadbamser og brugte i alt 303 kr. Michael drak 9 fadbamser og 
brugte i alt 417 kr. på denne aften.
 
a) Bestem prisen på den type fadbamse, som Bjarne og Michael drak hele 
natten.
b) Bestem hvor meget det koster at komme ind på dette diskotek

NB: Personerne er opdigtede. Enhver lighed med nulevende personer er en 
tilfældighed og på ingen måde tilstræbt


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af mathon

           
              B:     6x + b = 303
              M:    9x + b = 417


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

Bjarne   :      303 = 6•x + z

Michael :      417 = 9•x + z               Hvor x er prisen på fadbamsen og z er entreprisen

Du har to ligninger med to ubekendte  - løs denne 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lad E være entréprisen og lad F være prisen for 1 fadbamse. Så har man

M's udgifter:   E + 6F = 303
B's udgifter:   E + 9F = 417

Forskellen B - M må jo være den merpris som B betalte for de 3 ekstra fadbamser.


Svar #4
07. oktober 2014 af duvedhvem11

Men hvor meget koster det at komme ind?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det finder du frem til ved at løse ligningssystemet.


Skriv et svar til: Matematik, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.