Matematik

forskrift f(x)=g(x)

09. oktober 2014 af rinaholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet f(x)=x^(2)+x-1og g(x)=2-x.

Jeg har tegnet graferne for f og g, og har fundet skærringspunkterne.
Så står der i opgaven at jeg skla løse ligningen f(x)=g(x). løs uligheden f(x)≤ g(x)

Men jeg har rigtig svært ved at forstå opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af PeterValberg

f(x) = g(x)
x2 + x - 1 = 2 - x
x2 + 2x - 3 = 0 

Løs andengradsligningen :)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af PeterValberg

På lignende vis kan uligheden

f(x) ≤ g(x)

omskrives til

x2 + 2x - 3 ≤ 0

det grafiske billede vil være en parabel med parabelgrenene opad,
da koefficienten (1) til andengradsleddet er større end nul.
Skæringspunkterne mellem parablen og x-aksen er de rødder, du
fandt i den første opgave, - mellem disse rødder vil parablen være
beliggende under x-aksen og derfor være mindre end nul (negativ).
Hvilket giver dig svaret på uligheden (husk det er et interval)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: forskrift f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.