Fysik

hjælp til fysik spm

09. oktober 2014 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når trommehinden i øret påvirkes af en kraft på 1,5N større end kraften fra normalt atmofærisk tryk, så kan den beskadiges. Men til hvilken dybde kan man dykke uden at bekymre sig om trommehinderne. 
(diameteren er en normal trommehinde 8,2mm) 

Håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Beregn trommehindens areal, A

Kraft pr. areal bliver så  1,5N / A   ( enhed: Pascal )

Find nu den vanddybde, hvor der er dette vandsøjletryk.

Husk: Pas på enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Forestil dig, at der er en vandsøjle med højden h placeret overpå en trommehinde. Volumenet af denne vandsøjle er så

V = h*Atrommehinde

Vandsøjlen vil have massen

m = ρvand*V = ρvand*h*Atrommehinde

Tyngdekraften fra vandsøjlen er så

F = m*g = ρvand*h*Atrommehinde*g

Det er så denne kraft, der ikke må overstige Fmax = 1,5N. Den maksimale dykkedybde finder du så af

Fmax = ρvand*h*Atrommehinde*g

hvor du så skal isolere h.


Skriv et svar til: hjælp til fysik spm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.