Matematik

Trigonometri - Hjælp til opgave!

09. oktober 2014 af MichelleEK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan fortælle mig hvordan opgave 5, i det vedlagte dokument skal løses?

Har ingen idé om hvor jeg skal starte :-)

Opgaven skal være afleveret inden 23:30, så håber på hurtigt svar!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af Akademisk (Slettet)

Enl fremgangsmåde som du kan bruge: 

1. Find topvinklen i trekanten (vinklen mellem AC og BC). 
2. Find ud af længden af AC. (Eller BC)  - Hint: Brug sinusrelationen
3. Du kan nu bestemme DC ud fra sinus i en retvinklet trekant.


Svar #2
09. oktober 2014 af MichelleEK (Slettet)

Men hvordan finder jeg topvinklen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2014 af Akademisk (Slettet)

#2

Er det ikke bare 180-27,2-37,6 = 115,2 grader 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Topvinklen, vinklen mellem AC og BC, er en lille, spids vinkel og bestemt ikke en stump vinkel. Man har af vinkelsummen

        α + (180º - β) + <ACB = 180º

        <ACB = β - α = 10,4º .

Man har da

        |AC| = |AB| · sin(180º-β) / sin(<ACB) = |AB| · sin(β) / sin(β-α)

og dermed

        |CD| = |AC| ·sin(α) = |AB| · sin(α) · sin(β) / sin(β-α) = |AB| · tan(α) · tan(β) / (tan(β) - tan(α))


Svar #5
09. oktober 2014 af MichelleEK (Slettet)

Fik den også til 10,4 :-)

Nu har jeg fået |DC| til 77,25 - Er der nogen der kan fortælle mig om det er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.


Svar #7
09. oktober 2014 af MichelleEK (Slettet)

Okay.

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Trigonometri - Hjælp til opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.