Matematik

Hvad er mellemregningerne her?

10. oktober 2014 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

3a = 4,6515 = 1,39921


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2014 af LeonhardEuler

Benyt logaritmeregnereglen

log(ax) = log(a)•x      


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan skal    4,6515 = 1,39921    forstås ?

Meningen er vel snarere

        3a = 4,6515    ⇒   a = 1,39921    ,

hvor mellemregningen består i at tage log() på hver side af den oprindelige ligning.


Svar #3
10. oktober 2014 af MiniMax2 (Slettet)

jeg fik ikke det hele med. Men jeg kommer ikke frem til det rigtige resultat.


Svar #4
10. oktober 2014 af MiniMax2 (Slettet)

ja nemlig. Jeg skal finde a. men hvordan regner jeg det ud på lommeregneren?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tag log() på hver side

        a·log(3) = log(4,6515)

og isoler a til sidst

        a = log(4,6515) / log(3)


Svar #6
10. oktober 2014 af MiniMax2 (Slettet)

Du er en skat.. Tusind tak :)


Skriv et svar til: Hvad er mellemregningerne her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.