Matematik

Befolkningstæthed

12. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende opgave: Hvad er befolkningstætheden (indbyggere pr. km2) i de isfrie områder? De oplysninger, som jeg har: Der er 57.000 indbyggere i landet. Arealet af landet er 2.649.000km2, men kun 342.000 er isfrit. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2014 af peter lind

Divider antallet af indbygger med arealet af det isfrie område


Svar #2
12. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Kan du også hjælpe med denne opgave?Spørgsmål: Hvor mange gange kan man sprede salt på Frederikshavn-motorvej med det salt der i lageret? Oplysninger jeg har: file:///C:/Users/muha0458/Downloads/080914%20Gr%C3%B8nland%20og%20Salt%20(1).pdf


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2014 af peter lind

Jeg har altså ikke adgang til data på din maskine


Svar #4
12. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Håber at du kan se
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2014 af peter lind

desværre kan jeg kun se dele af den. Du kunne godt anbringe billedet, så man ikke skal vride hovedet af led


Svar #6
12. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

sådan


Svar #7
12. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Det er spørgsmål 1.5 og hører til i Opgave 5


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2014 af peter lind

Det er jo den jeg har svaret på i #1


Svar #9
12. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Nej, du besvaret opgaven i første sæt. Når du ruller ned kommer der en helt anden opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2014 af peter lind

Undskyld. Det overså jeg

a. Brug at rumfanget af en kegle er V = π*h*r2/3 til at finde rumfanget af keglen

b. Brug dernæst at masse = ρ*V til at finde  massen af saltet

c. Find arealet af motorvejens spor.

d. Brug dette til at finde hvor meget der skal strøs ud på motorvejen ved en enkelt udspredning.

e. Divider dette op i resultatet i b.


Svar #11
13. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Er det så 190.400m (motorvej) divideret med 64,63 = 2.946? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. oktober 2014 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter; men det ser meget usandsynligt ud. Du har sandsynligvis ikke gennemført c. hvad er de 64,63 ?


Svar #13
13. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Jeg har sagt: 3,14*2,7*3,25^2/3=29,85 derefter har jeg sagt: 2,165 (saltets massefylde) ganget med 29,85


Svar #14
13. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Jeg har bemærket, at jeg kun har beregnet den ene vejspor. Det er derfor at den er 190.400m


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. oktober 2014 af peter lind

Du skal have arealet ikke længden af motorvejen

Derefter skal du gennemføre d. i #10


Svar #16
13. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Nu har jeg så sagt: 47.600*4=190.400m( har omregnet km til m) og de 190.400*4=761.600m da der er 4 spor. Ska jeg så sige: 761.600/64,63? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. oktober 2014 af peter lind

Du har ganget vejlængden i meter med antal spor og med bredden af sporene. Det giver arealet(ikke længden) af motorvejssporene i m2, hvilket er hvad du skal finde.

Du skal dernæst bruge dette til at finde hvor meget salt, der bliver brugt ved udspredning af salt en gang på motorvejen.


Svar #18
13. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Jamen areal er jo: l*b og det jeg har gjort er: 47.600*4 (da hver enkelt spor er 4m i bredden) atlså vejens længde gange med bredden= arealet af den ene spor. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Du skal gange motorvejssporenes areal med saltforbruget 14g/m2 . Derved finder man vægten af den mængde salt, der forbruges ved 1 saltning af motorvejen. Derefter dividerer man vægten af den samlede saltmængde med vægten af forbruget ved 1 saltning.


Svar #20
13. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Så svaret er altså: 761600*14=10.662.400 derefter hedder det så 10.662.400/4= 2.665.600 og til sidst er det 10.662.40/2.665.600=4? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.