Matematik

Matematik spørgsmål omkring geometri

14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg håber der er nogle, som vil hjælpe mig, da jeg ikke helt forstår nedenstående spørgsmål??

I firkant ABCD er A = 92° ,  AB = 5,2 , ?AD =7,1 , ?BC = 8,4 og ?CD = 7,3.

Bestem vinklerne B, C og D i firkanten.

Jeg har prøvet, at tegne figuren, så jeg tror jeg kender vinklerne, men er i tvivl om hvilken udregning jeg skal bruge??

På forhånd tak

- Karl


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2014 af peter lind

Brug cosinusrelationerne til at finde BD

I hengoldsvis trekanterne ABD og BCD kender du nu alle sider.

Brug cosinusrelationerne til at finde de manglende vinkler


Svar #2
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Okay, - tak :-D

Jeg får BD til 8,80

Men er den ligning til vinklerne:

Cos(A)= a/b - Cos^-1(8,80/7,1)

cos(B) = a/c - cos^-1(7,1/8,80)

For ellers ved jeg ikke hvilken formel jeg skal bruge til, at regne vinkerne, når jeg har alle siderne :-D'


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2014 af peter lind

Nej. Du kan se cosinusrelationerne på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/geometri.html#beregnivilk Du skal være opmærksom på at det er angivet for en trekant ABC. De to trkanter, du har har andre navne


Svar #4
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Okay, så forstår jeg det - tusinde tak for hjælpen :-D


Svar #5
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Kunne jeg muligvis få dig til, at hjælpe mig med at beregne en af vinklerne i den trekant, so hedder ABD, hvor

vinkel A = 92grader

AD = 7,1

AB = 5,2

BD = 8,80 (hypotenusen)


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Trekanten er ikke retvinklet, så man taler ikke om hypotenusen.

Man kan benytte sinusrelationerne til at beregne de manglende vinkler i tekant ABD

        sin(A)/|BD| = sin(vABD)/|AD| = sin(vADB)/|AB|

        sin(vABD) = sin(A)·|AD|/|BD|

Vinkel ADB kan så findes ud fra vinkelsummen.


Svar #7
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

okay, jeg prøver lige at renge det ud :-D

Jeg skriver mig lige bag øret (ikke hypotenusen, når den ikke er retvinklet :-D


Svar #8
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Men hvad skal jeg så skrive hvor du har skrevet sin(vABD)/7,1

Altså der hvor der står vABD???


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man beregner jo sinus til vinkel ABD ved at beregne højresiden

        sin(vABD) = sin(A)·|AD|/|BD|

Man kender vinkel A og siderne |AD| og |BD| .


Svar #10
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

HAr jeg så regnet rigtigt her

sin(92)/8,80 = sin(0,80)/7,1 = sin(0,58)/5,2?

og så selvfølgelig regne det ud, men er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det ser da helt forkert ud. Hvor kommer sin(0,80) og sin(0,58) fra?

Indsæt i udtrykket

         sin(vABD) = sin(A)·|AD|/|BD|

og beregn sin(vABD) og beregn så vinkel vABD.

        sin(vABD) = sin(A)·|AD|/|BD| = sin(92º)·7,1/8,80 = ...


Svar #12
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Hvis jeg siger sin(92) · 7,1/8,80 så siger min lommeregner 0,80? :p


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, og det er jo sin(vABD) . Beregn så selve vinklen.

I øvrigt er |BD| vist ikke beregnet helt korrekt.


Svar #14
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Men jeg troede, at sin (vABD) var vinklen, så er det derfor jeg har gjort det forkert, hvordan skal man så beregne vinklen ud fra 0,80 og.. :-D


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Når man kender sinus til vinklen finder man vinklen selv ved at benytte funktionen sin-1() .

        vABD = sin-1(sin(vABD))


Svar #16
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Men 5,2^2 + 7,1 ^2 = c^2

c = 8,80?? hvordan kan det være forkert


Svar #17
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Hvis jeg skal finde vinklen siger jeg sin^-1(sin(92)) ??? er det sådan man gør? så giver den 88 grader


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, du skal jo benytte det tal, der blev beregnet for sinus til vinklen. Men beregn først den korrekte værdi for |BD|.


Svar #19
14. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Okay BD = 9,1

Hvordan beregner jeg så sin til vinklen og hvilke tal er det helt præcist jeg skal sætte ind?? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Den værdi for |BD| er nu heller ikke helt korrekt.

Man indsætter de kendte størrelser i udtrykket

        sin(vABD) = sin(A)·|AD|/|BD|

hvor A = 92º , |AD| = 7,1 og |BD| beregnes ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABD.

        |BD|2 = |AB|2 + |AD|2 - 2·|AB|·|AD|·cos(A)

                 = 5,22 + 7,12 - 2·5,2·7,1·cos(92º)


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.