Fysik

Det frie fald med luftmodstand

15. oktober 2014 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa....

Jeg er igang med en opgave, frit fald med luftmodstand, hvor jeg skal eftervise at Fgnid ∝ v^2. 

Mit store spørgsmål er så. . . Er dette det samme som Galileis 2 faldlov? 

"Faldstrækningen s for et faldende legeme er propotional med kvadratet på faldtiden"

Vh Kasandra


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej det er slet ikke det samme.

Svar #2
15. oktober 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

Okay. .  kommer denne stedfunktion s(t) = ½gt^2... så fra Galileis 2 fladlov?

  


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Du skal benytte, at kraften der virker på det faldende legeme:

F(t) = m * g - k * v(t)2    (nedadrettet )  k er en konstant

og accelerationen:

a(t) = F(t) / m


Svar #4
15. oktober 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

Den er jeg med på : )

Grunden til at jeg spørg er nemligt fordi, vi har lavede to forsøg, et med luftmodstand og et uden luftmodstand. Det uden luftmodstanden bruger vi stedfunktionen og hastighedsfunktionen. hvor vi laver en (t,s)-diagram og en t(v)-diagram, og ved hjælp af regression bestemmer vi tyngdeaccelerationen og den værdi sammenlinger vi med tabelværdien. 

Så tænkte jeg om Galileis 2 fald lov, ikke var en del af teorien til det forsøg uden luftmodstand?         


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2014 af peter lind

Galileis faldlov drejer sig om faldet uden gnidning, så jo. Det er jo også det du bruger når du beregner g


Svar #6
15. oktober 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

Ok Super .. .1000 tak for de hurtige svar,  det sku lækkert, når man er gået i stå : ) 


Skriv et svar til: Det frie fald med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.