Matematik

Hjælp til at finde b og c

17. oktober 2014 af Maiizen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg håber at der er en der kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg vil være meget taknemmelig

Opgave 9 

En funktion f er bestemt ved
f (x)= x2 +b⋅ x+c.
Det oplyses, at linjen med ligningen y =-x+5 er tangent til grafen for f i punktet
P(1, f (1)) .
a) Bestem b og c.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det oplyses så, at f(1) = -1+5 = 4 , og at f '(1) = -1 . Benyt dette til at bestemme b og c.


Svar #2
17. oktober 2014 af Maiizen (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til at finde b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.