Matematik

Find a og b i K=ax+b

18. oktober 2014 af Mat19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man a og b? hvordan kommer fomlen til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2014 af PeterValberg

a = (k - b)/x

b = k - ax

men det er sikkert ikke det du mener.... så flere oplysninger, tak :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. oktober 2014 af Mat19 (Slettet)

Min opgave lyder på jeg har en tabel hvor x er 2300 og k er 40 og i den næste er x 3300 og k er 62 og det kan beskrives ved k=ax+b

hvor k er kondital og x er meter. Find a og b


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2014 af PeterValberg

Hvilket betyder, at du kender to punkter (2300,40) og (3300,62) på grafen for sammenhængen,
der for øvrigt er lineær :-) 

Bestem a som:

a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

bestem b som:

b=y_1-ax_1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Find a og b i K=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.