Matematik

hvordan bliver 9 negativt?

19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Her er et stykke som jeg regnede for længst. Jeg husker ikke hvad jeg gjorde.

(3-6)^2*2+6*(9-2)-3^2*(6+1)^3

= (3 - 6) * (3 - 6) * 2 + 6 * (9 - 2) – 3 * (-3) * (6 + 1) * (6 + 1) * (6 + 1)

= ((-3) * (-3) * 2) + 6 * (7) – 3 * (-3) * (7) * (7) * (7)

= 9 * 2 + 6 * 7 – 3 * (-3) * 7 * 7 * 7

 også kom jeg frem til = 18 + 42 + 9 * 343

men jeg ved at 9 skal være negativt, men husker ikke hvad jeg gjorde, nogen der kan hjælpe?


Svar #1
19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

      (3 - 6)2•2 + 6•(9 - 2) - 32•(6 +1)3

    = (-3)2•2 + 6•7 - 32•73

    = 9•2 + 42 - 9•343

    = 18 + 42 - 3087

    = - 3027


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Der står et sted i stykket -32 . Det er ikke det samme som (-3)2 .

         -32 = -3·3 = -9

mens

         (-3)2 = (-3)·(-3) = 9 .


Svar #4
19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#3 hvad med -3^5?


Svar #5
19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

bliver det så -3*3*3*3*3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. Hvis -3 skal opløftes i 5. potens, skal der parentes omkring -3, dvs. (-3)5 .


Svar #7
19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

hvad kalder man så dette -3^5? efter min viden kaldes det også minus tre opløftet i 5. potens, hvordan skelner man så mellem -3^5 og (-3)^5 lydmæssigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man vil sige "minus (ophold) 3 i 5." om -35 , mens man vil sige "minus 3, det hele i 5.", om (-3)5 .


Svar #9
19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Er kun + og - led?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg forstår ikke, hvad du spørger om.

Mener du, om det er operatorerne + og - , der adskiller led i aritmetiske udtryk? Hertil er svaret ja.


Svar #11
19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Du sagde ''aritmetiske udtryk'' hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er udtryk, der opbygges i aritmetik ved at benytte de kendte regneoperationer på tal og variable.


Svar #13
19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

du sagde igen artimetik, kan du forklare det yderligere? Evt give et eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Aritmetik er læren om tal og operationer på tal. Hvis der er ord, du ikke forstår, bør du slå dem op i ordbogen.


Skriv et svar til: hvordan bliver 9 negativt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.