Matematik

Hjælp

19. oktober 2014 af nøddeb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg  skal vise at nendenstående er gældende. desuden skal x>0

Hvordan gør jeg??

Lim n--> uendelig (\frac{1+ x ln(x)}{n})^n = x^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af Therk

Prøv at gøre dig umage med at opskrive din ligning. Du ønsker at vise

\lim_{n\rightarrow \infty} \Bigl(1+ \frac {x\log x}{n}\Bigr)^n = x^x.

Prøv at se #2 her, men brug

y = \frac 1 n

og find i stedet grænseværdien for _{y \rightarrow 0.} Du må efterhånden have godt styr på L'Hôpital! :)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.