Matematik

Matematik og Økonomi

21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde matematikere ;-)

Jeg har et problem med en opgave, som jeg håber at i vil hjælp med.

Jeg har vedhæftet et billede. 

Hilsen Amalie


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentier den angivne funktion C(x) . C(x) er et polynomium i x.


Svar #2
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Tak, men hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at benytte den generelle differentiationsregel for en potens

        (a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i C(x) = 0,00013·x3 + 0,002·x2 + 5x + 2200 .


Svar #4
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Hvordan definerer jeg denne funktion? Hvis det er det du mener? :-)

C(x):=0,00013 x^3+0,002 x^2+5 x+2200


Svar #5
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Ja okay, men hvad er a, x og n? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

For det første led er a = 0,00013 og n = 3 . Du bør da selv være i stand til at anvende formlen på de konkrete led.

Du skulle gerne vide, hvordan man differentierer de elementære funktioner.


Svar #7
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Jeg er ret dårlig til matematik.......


Svar #8
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Er x så 0,002? Eller har det noget med leddet "5x" at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så må du da hellere komme i gang med at repetere de relevante afsnit i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, x er den uafhængige variabel.


Svar #11
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Sagen er bare, at jeg har brug for hjælp lige nu. Jeg ved godt hvad jeg bør og skal, men har brug for hjælpe lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal anvende reglen i #3 på hvert led i funktionen C(x) .


Svar #13
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Men hvordan kan jeg det når jeg ikke har x? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

x er den uafhængige variable. Den skal der ikke som sådan gøres noget ved ud over, at det er den variabel, der differentieres efter.

Du skal differentiere funktionen C(x). Derved findes den afledede funktion C'(x) .


Svar #15
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad jeg skal gøre.


Svar #16
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Det er nok rimelig indlysende for dig, men det er det ikke for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du skal differentiere hvert led i funktionen C(x). Man har

        C(x) = 0,00013·x3 + 0,002·x2 + 5x + 2200

hvorfor

        C'(x) = (0,00013·x3 + 0,002·x2 + 5x + 2200)'

                 = (0,00013·x3)' + (0,002·x2)' + (5x)' + (2200)'

Benyt nu den grundlæggende regel fra #3 på hvert led.


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er jo derfor du bliver nødt til at repetere dit pensum før du går i gang med at regne sådanne opgaver.


Svar #19
21. oktober 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Så den differentierede funktion kommer til at hedde c(x)=(0,00013*x^3)'+(0,002*x^2)'+(5x)'+(2200)'?


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, det er starten til at komme videre. Du skal så differentiere hvert led.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.