Matematik

Differentialligninger

21. oktober 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude... Sidder fast med en opgave.. Håber på lidt hjælp..:)

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til  grafen for f i P

dy/dx = 1+3y^2 / x............P(2,3)

Skal jeg "bare" indsætte x0 og y0 i stedet for x og y i ligningen eller..? Men det kan ikke være så simpelt..?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er netop det, der skal gøres. Man benytter differentialligningen til at beregne f '(x0) = dy/dx ved at indsætte x0 = 2 og y0 = 3 på højre side. Endvidere er f(x0) = f(2) = 3 . Derefter indsættes i tangentligningen.


Svar #3
21. oktober 2014 af jukson (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.