Matematik

En funktion f er løsning til differentialligningen

21. oktober 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der kan forklare fremgangsmåden for dette problem?

Spørgsmål:

En funktion f er løsning til differentialligningen  \frac{dy}{dx}=\frac{1+3y^2}{x}

og grafen for f går gennem punktet P(2,3)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2014 af mathon

Hældningskoefficienten for tangenten i P(2,3)
er
              \frac{\mathrm{d}y }{\mathrm{d} x}=\frac{1+3\cdot 3^2}{2}=14

ligningen for tangenten til grafen for f  i P(2,3)
er
               y = 14(x-2) + 3


Svar #2
21. oktober 2014 af Esterificering (Slettet)

Okay, det var simpelt. Mange tak.


Skriv et svar til: En funktion f er løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.