Matematik

Funktionens stationære punkter

25. oktober 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er lidt lost med denne her opgave, så jeg håber på at I kan hjælpe mig med det: 

Givet funktionen f(x,y)=3y3+y2-9x+4y

a) Find funktionens stationære punkter

b) Klassificer de stationære punkter og find funktionsværdien i punkterne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af peter lind

De stationære punkter er defineret ved

∂f/∂x = 0 og ∂f/∂y =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2014 af mathon

                      f_x=-9
                      f_y=9y^2+2y+4

                      f_{xy}=f_{yx}=0

                      f_{xx}=0

                      f_{yy}=18y+2


Skriv et svar til: Funktionens stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.