Matematik

Et simpelt stykke

25. oktober 2014 af loiti (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er dette stykke regnet rigtigt?

\frac{3ab-4a}{a^2+ab}= \frac{a(3b-4)}{a(a+b)}= \frac{3b-4}{a+b}


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af mathon

                          Sæt fælles faktor uden for parentes i 1. nævner på venstre side.

                          Multiplicer på begge sider med fællesnævner a(a+b) for at bortskaffe nævnerne.


Svar #2
25. oktober 2014 af loiti (Slettet)

Det er vel også det jeg har gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2014 af mathon

OK
         SORRY!   
              Jeg troede i farten, det var en ligning.
              Men det er en reduktion.

    Det er helt rigtigt!


Skriv et svar til: Et simpelt stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.