Fysik

Acceleration

26. oktober 2014 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Øvelse 13,5 

Et tog vejer 50 ton. Toget sætter farten på fra 100km/t til 120 km/t i løbet af 30 sekunder. Acceleraitionen er konstant. 

a) Beregn accelerationen 

a= 0,19 m/s2

b) Hvor langt kører toget, mens det accelerer:

s= 917 m 

c) Hvor stort et arbejde udfører den kraft, der accelerer toget, hvis vi antager, at banelegemet er vandret, og at vi kan se bort fra gnidning?

????

d) Hvor stor er denne kraft?

???

e) Hvor stor er kraftens gennemsnitlige effekt

P= F*v??

Nogle kloge hoveder, der kan hjælpe mig med opgaverne c,d og e. Jeg har forsøgt, men kan ikke få den til at passe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af mathon

a)

                    a=\frac{\Delta v}{\Delta t}

...........

    100\; \frac{km}{h}=\frac{250}{9}\; \frac{m}{s}

    120\; \frac{km}{h}=\frac{100}{3}\; \frac{m}{s}


Svar #2
26. oktober 2014 af Sejedansk (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til c,d og e

Ikke a og b


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

c) W = ΔEkin

Dvs. W = ½m*(v22 - v12)

d) W = F*s  <=> F = W/s

Brug W fra spørgsmål c) og s fra b)

e) P = dW/dt

Så den gennemsnitlige værdi af P er W fra c) divideret med de 30 sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2014 af mathon

b)
               2a{\color{Red} \mathbf{\Delta s}}=v^2-v{_{0}}^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2014 af mathon

c)
          A=\overrightarrow{F}\cdot \Delta \overrightarrow{s}=F\cdot \Delta s\cdot \cos\left (\overrightarrow{F}, \Delta \overrightarrow{s} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2014 af mathon

d)

        \overrightarrow{F}=m\cdot \overrightarrow{a}
           


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.