Matematik

mellemregning

26. oktober 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en af mine venner har regnet opgaven(billede vedhæftet) ud, og han har fået svaret til: 9*x^4-12*x^2+12*x+12, jeg ved at det passer men hvad er mellemregningen, kan ikke få det til at give op med resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af Heptan

Vi kan desværre ikke se billedet :-/

Prøv at vedhæfte igen


Svar #2
26. oktober 2014 af sejt12 (Slettet)

unskyld det sidst på dagen


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af LeonhardEuler

#2 : Noget af billedet mangler. Kunne du eventuelt skrive reduktionopgaven med LaTeX-funktionen eller sende et nyt billede, som rent faktisk viser hele opgaven.


Svar #4
26. oktober 2014 af sejt12 (Slettet)

intet  mangler, det er ikke en brøkstreg, hvis det er det du hentyder til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2014 af Heptan

Benyt kvadratsætningerne til at udvide udtrykket

I anden parentes skal du sætte minustegnet ind på begge led


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2014 af mathon

                \left (3x+2 \right )^2-\left (9x^2-2^2 \right )+\left (3x-2 \right )^2

                \left (3x+2 \right )^2-(3x+2)(3x-2) \right )+\left (3x-2 \right )^2

                 \left (\left (3x+2 \right )^2-2(3x+2)(3x-2) \right )+\left (3x-2 \right )^2 \right )+(3x+2)(3x-2)

                 \left ( \left ( 3x+2 \right )-\left ( 3x-2 \right ) \right )^2+(3x+2)(3x-2)

                 \left ( 4 \right )^2+9x^2-4=16+9x^2-4=9x^2+12=3(3x^2+4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2014 af mathon

3. linje skal være:    

  \left [\left (3x+2 \right )^2-2(3x+2)(3x-2) +\left (3x-2 \right )^2 \right ]+(3x+2)(3x-2)


Skriv et svar til: mellemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.