Matematik

Hyperbel ligning.

27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej SP. Jeg er kommet i tvivl i en opgave, hvor jeg skal finde en ligning til en hyperbel ud fra følgende informationer:

"En hyperbel viser sammenhængen mellem antallet af rentedage, y , og rentefoden i %, x , når en kapital på 3000 kr. er sat i banken og giver 100. kr i rente. Angiv hyperbelens ligning. (hint brug formlen for simpel rente)?

Hvilken rente formel skal jeg have fat i, i denne sammenhæng?

Mvh. Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Soeffi

Må man lave afrundinger som: ln(1+x) ≈ x..?


Svar #2
27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Jeg tror ikke det er hensigten. Hvordan kommer du på ln(1+x)? PS. det ville overraske mig meget, hvis der er logaritmefunktioner i beregningen af opgaven.


Svar #3
27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

- For mig virker det som om der mangler en information. Er I enige i det?


Svar #4
27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en kapital K0 der er indsat til x% p.a. i y rentedage. Renten er da

        r = K0·(x/100)·(y/360)

Nå K0 = 3000 kr og r = 100 kr, har man da relationen

        100 = (3000/36000)·x·y

dvs. den omvendte proportionalitet

        x·y = 1200

Afbildes y som funktion af x, vil grafen som bekendt være en hyperbel.


Svar #6
27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Mange tak. Det giver mening nu.


Skriv et svar til: Hyperbel ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.