Matematik

Differentialregning

28. oktober 2014 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgaver der lyder således:
f(x) = x^3+e^x+1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,f(0)).
Kan ikke helt finde ud af at komme videre, håber i kan hjælpe mig.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2014 af mathon

Tangentligningen
er
                                y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)            med  x_o=0

...............
    beregn f '(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

f(x) = x3 + ex + 1

f '(x) = 3x2 + ex

Nulpunkter findes ved f(x) = 0

Indsæt så i tangentligning ovenfor og bestem forskriften for tangenten, der kan skrives på formen y = ax + b


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.