Matematik

Hjælp til ligningen x^2-x-6=0

28. oktober 2014 af camillakoehler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ville mene at det var en andengradsligning, men er helt på herrens mark, da jeg ikke da se/forstå hvad a og b i så fald er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

a er den koefficient der står foran x2, b er den koefficient der står foran x1

I det tilfælde du har vist, så er a = 1 og b = -1, da man ofte undelader at skrive et et-tal

Hilsen Lars


Svar #2
28. oktober 2014 af camillakoehler (Slettet)

Troede til forveksling kun at det var 0 man undladede at skrive. Tusind tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2014 af mathon

                             1x^2+(-1)x+(-6)=0       

                                   \begin{array} {|c|c|c|c|} {\color{Red} \mathbf a}&{\color{Red} \mathbf b}&{\color{Red} \mathbf c}&{\color{Blue} \mathbf d}\\ \hline 1&-1&-6& {\color{Red} \mathbf {25}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

#2,

Når man undelader at skrive nul, så er det fordi hele det ledet ikke har betydening, eksempelvis hvis det havde været 0*x i ligningen. De et-taller man undlader at skrive er dem som står foran koefficienter hvor der kun er 1 eller -1 af.

Samme princip bruges når man hæver parenteser. En plus-parantes kan umiddelbart fjerns, mens en minus-parantes kan fjernes samtidigt med at man skifter alle fortegn inden i, det svarer til at gange -1 på alle ledene (hvilket er det som man faktisk gør).

Hilsen Lars


Skriv et svar til: Hjælp til ligningen x^2-x-6=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.