Matematik

Ligninger hjælp!

29. oktober 2014 af Anden22 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg kunne virkelig bruge lidt hjælp her, skal have lavet de her lininger og jeg aner ikke hvordan man skal regne dem, eller stille det op, så man kan se hvad man har gjort. 

Jeg vil blive rigtig glad, hvis der var nogle det kunne hjælpe mig med de her ligninger! :)

På forhånd tak :D

To piger deler 48 kr., så den ene får dobbelt så meget som den anden. Hvor meget får hver?

Opskriv en ligning som kan løse problemet, og løs den.

Jens og Lene delte en sæk med 70 æbler. Hver gang Jens fik 3 æbler, fik Lene 4 æbler. Hvor mange fik de hver? Skriv en ligning som kan løse problemet:

24 - (8X+3) = 6(3X-4) -13

4X ( 5 - 6x) - x² = 5X ( 6 - 5X)

-5X + 8(3+x) - 6X = -(3X+4)+5²

20 - 9X = -7

-24 + 3(6X-5) = 4(2X-3) +X

-6X(3 - 5x) + 8x = 3X (10X - 4) - 28

3X(4-9) + 6(3X + 8) = -2(X+6)

-14(2X-3)+6X = -16X - 3(2X+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af mathon

                 24  - (8x + 3)   =   6(3x - 4)  - 13              gang ind i højreparentesen

                 24  - (8x + 3)   =   (18x - 24)  - 13            hæv parenteserne 

                 24  - 8x - 3   =   18x - 24  - 13                  reducer begge sider

                 21 - 8x         =    18x - 37                         adder 8x på begge sider

                 21                =     26x - 37                        adder 37 på begge sider        

                 58                =     26x                               divider med 26 på begge sider

                 58/26            =     x

                  x    =   29/13


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af mathon

To piger
                                         forholdstal     beløb
                         pige1             2                2x = 2·16 = 32
                         pige2             1                 x                16
                         sum                                 3x = 48           

                                                                 x = 16


Svar #3
02. november 2014 af Anden22 (Slettet)

Tak for hjælpe! :)


Skriv et svar til: Ligninger hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.