Matematik

matematik opgave heeeeelp !

01. november 2014 af sirbomer (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal som en opgave i matematik finde ud af, hvad beviset er et bevis for og hvorfor denne ligning er forkert og kan slet ikke se han gør noget galt ??

Jeg har døje med min bankrådgiver.

Mit budget for næste år baserer sig på følgende bevis (som rådgiveren fortæller mig er fusk)

(vi får af vide at, at der forholder sig sådan) x=y

x=y

x2 =xy

x2-y2=xy-y2

(x2-y2) / (x-y) = (xy-y2) / (x-y)

x+y=y

2 y = y

2 = 1

a. hvad har jeg tilsyneladende netop bevist?

b. kan du udpege hvor det går galt?

opgaven ligger også i filen

Vedhæftet fil: Bonusopgave E.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af mathon

     2y = y    er falsk


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af mette48 (Slettet)

x=y

I 4. linie dividerer du med x-y

0 da x=y er x-y = x-x =0

Man kan ikke dividere med 0


Skriv et svar til: matematik opgave heeeeelp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.