Matematik

Trigonometrisk funktion - Parametrene c og d

02. november 2014 af Miccoy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg undrer mig over, hvad parametrene c og d betyder. Jeg har personligt troet, at 'c' var funktionens start på y-aksen (og man kunne derfor se om den var forskudt eller ikke forskudt).


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke givet det generelle funktionsudtryk, så vi kan ikke afgøre, hvad du mener med c og d .


Svar #2
02. november 2014 af Miccoy (Slettet)

Jeg mener blot, hvad er det der kendetegner dem. Se f.eks. http://systime.dk/fileadmin/indhold/SupplerendeMaterialer/Matematik_hhx/Matematik_B_hhx/Forside/Suppl-stof-trigonometri-og-trekanter-MatematikB2011.pdf side 18


Svar #3
02. november 2014 af Miccoy (Slettet)

For grafen f(x)=sin(x), hvad er c og d der?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionsudtrykket står på side 17 i det vedlagte:

        f(x) = a·sin(bx + c) + d

så for f(x) = sin(x) ser man, at a = 1, b = 1, c = 0, d = 0 .


Svar #5
02. november 2014 af Miccoy (Slettet)

F.eks. så betyder a = amplituden, mens b er perioden, men hvad er de resterende så c og d? Hvordan skal man kunne forklare, hvad disse er? De andre er nemt at foreklare, hvad er, men det er de resterende der volder problemer


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2014 af mathon

Når grafen for
                                y=a\cdot \sin(bx)      parallelforskydes efter parallelforskydningsvektor \begin{pmatrix} -c\\d \end{pmatrix}
får den
ligningen
                                y=a\cdot \sin(bx+c)+d


Svar #7
02. november 2014 af Miccoy (Slettet)

Kan man udtrykke generelt hvad c og d er? Hvad de betyder? Da man kan sige at parameteren 'a' er amplituden, mens 'b' er perioden. Da det kun det jeg skal foreklare, hvad er.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. november 2014 af mathon

#7

Hvor den fysiske fortolkning for en harmonisk svingning
er          
                                     y(t)=A\cdot \sin(\omega t+\varphi_0 )

               A er amplituden
                \omega er vinkelhastigheden eller den cykliske frekvens
                \varphi _0 er begyndelsesfasen
                                    


             
                            


Svar #9
02. november 2014 af Miccoy (Slettet)

Jeg takker for hjælpen :)


Skriv et svar til: Trigonometrisk funktion - Parametrene c og d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.