Matematik

Find den værdi af k.

03. november 2014 af hallohallo12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find den værdi af k, for hvilken linjen med ligningen y = 2x + k, er tangent til grafen for f(x)= 2x2 - 3. 

Hjælp, kan ikke finde ud af opgaven.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af SuneChr

Tangentligningen i (x0 ; f (x0)) skal da være identisk med ligningen y = 2x + k
Man ved, at  f '(x0) = 2


Svar #2
03. november 2014 af hallohallo12 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af opgaven...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Linien med ligningen y = 2x + k har hældningskoefficienten a = 2 . Bestem x-koordinaten x0 til det punkt på grafen for funktionen f(x) = 2x2 -3 , hvor tangenten har en hældningskoefficient der er lig med 2 ved at løse ligningen

        f '(x0) = 2 .

Tilpas så konstanten k, så at punktet (x0 , f(x0)) også ligger på tangenten.


Svar #4
03. november 2014 af hallohallo12 (Slettet)

Føler mig dum. Tak for hjælpen, jeg ved godt hvad man skal, men jeg kan ikke finde ud af det. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er det, du ikke kan finde ud af? Hvor går du i stå?


Skriv et svar til: Find den værdi af k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.