Matematik
Omskrivning
Hej,
Hvordan kan man gøre følgende nummer:
f(x) = a0 + Σn=1∞ (1/2·(an - ibn)einx + 1/2·(an + ibn)e-inx) = Σn=0∞ (1/2·(an - ibn)einx + 1/2·(an + ibn)e-inx)
hvor indekset er ændret fra n = 1 til n = 0 og hvor man samtidig har fjernet a0?
Kan man det?
Svar #1
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
Man bygger (1/2)a0 ind i hver af summerne. I den første sum tilføjes derefter -ib0 mens der i den anden sum tilføjes ib0 , med nettoresultat 0.
Svar #3
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
Hvad forstår du ikke i det ovenstående?
a0 = (1/2)a0 + (1/2)a0 , der tilføjes hver af de to rækker under indeks n = 0.
0 = -(1/2)ib0 + (1/2)·ib0 , der tilføjes hver af de to rækker under indeks n = 0.
Når n = 0, er einx = e-inx = 1
Svar #4
03. november 2014 af Haxxeren
#3
Du har ret.
Hvad med i det følgende:
Σn=0∞ (1/2·(an - ibn)einx + 1/2·(an + ibn)e-inx) = Σn=-∞∞cneinπ
med
cn = 1/2·(an - ibn)
c-n = 1/2·(an + ibn)
dvs. cn er de koefficienter med positive n-værdier og c-n er de øvrige koefficienter med negative n-værdier.
Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan vi laver de oprindelige grænser fra 0 til ∞ om til, så de går fra -∞ til ∞?
Svar #5
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Man har
Σn=0∞ (1/2·(an - ibn)einx + 1/2·(an + ibn)e-inx)
cn for n 1 til ∞ c-n for n 1 til ∞
eller cn for n -1 til -∞
Svar #6
03. november 2014 af Haxxeren
#5
Jeg kan godt nok ikke se det for mig. Hvad mener du med notationen "n 1 til ∞"?
Svar #7
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Man kalder koefficienten cn hvor n løber fra 1 til ∞ , og c-n hvor n løber fra 1 til ∞ .
Σn=0∞ (1/2·(an - ibn)einx + 1/2·(an + ibn)e-inx) = Σn=0∞ 1/2·(an - ibn)einx + Σn=0∞ 1/2·(an + ibn)e-inx
= a0 + Σn=1∞ 1/2·(an - ibn)einx + Σn=1∞ 1/2·(an + ibn)e-inx
= c0 + Σn=1∞ cn·einx + Σn=1∞ c-n·e-inx
= Σn=-∞∞ cn·einx
Svar #8
03. november 2014 af Haxxeren
#7
Jeg forstår ikke anden sidste linje.
Hvordan er c0 defineret? Hvad gør du med det sidste led? Erstatter du n med -n?
Svar #9
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#8
Ja, man definerer c0 = a0 . Og så har man
∑n=1∞ c-n·e-inx = ∑n=-∞-1 cn·einx .
Svar #10
03. november 2014 af Haxxeren
#9
Jeg er dog ikke enig med grænserne. Sætter jeg n = -n i det sidste led, så får jeg:
Σn=1∞ 1/2·(an + ibn)e-inx
⇓
Σn=-1∞ 1/2·(a-n + ib-n)einx
Øvre grænse er stadigvæk ∞? Det passer overhovedet ikke med det du får.
Svar #11
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#10
Hvis man sætter n = -n , (og n går fra 1 til ∞), vil -n gå fra -1 til -∞ , der skrives fra -∞ til -1 .
Svar #12
03. november 2014 af Haxxeren
#11
Jamen jeg har jo ændret på grænsen også? Er det så forkert i #10? Der går n fra -1 til ∞? Beklager, at jeg ikke er så hurtigt, men det virker lidt forvirrende det her.
Svar #13
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#12
Nå man skifter fra n til -n, skal grænserne jo også skifte fortegn; det er ikke korrekt i #10.
Svar #14
04. november 2014 af Haxxeren
#13
Ok, vil du forklare mig, hvordan man skifter grænserne, når jeg sætter n = -n? Jeg er lidt på bare bund.
Svar #16
04. november 2014 af Haxxeren
#15
Ok, prøv at se det dokument jeg har skrevet lidt på. Er det korrekt forstået?
https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/1.jpg
(Grænsen hedder naturligvis fra -∞ til 0. Der har været en tastefejl i teksten)
Svar #17
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#16
Ja, det er korrekt, bortset fra, at c0 = a0 . De to rækker deler leddet for n = 0 , når de skrives hver for sig.
Svar #18
04. november 2014 af Haxxeren
#17
Ja, men har jeg ikke vist det ved at definere koefficienterne cn og c-n som jeg har gjort? For n = 0 vil jeg få a0 = c0. Måske forstod jeg ikke dit spørgsmål?
Svar #19
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#18
Nej, i dit vedlagte dokument har man c0 = (1/2)a0 .
Bemærk i #7, hvordan leddet c0 betragtes særskilt, mens c-rækkerne starter med n = 1 eller n = -1 .
Svar #20
04. november 2014 af Haxxeren
#18
Se:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/1.jpg
Den første koefficient: c0 = 1/2 · a0 · -1/2ib
Den anden koefficient: c0 = 1/2 · a0 · -1/2ib
Siger du så, at summen af koefficienterne er:
2c0 = a0?
