Kemi

Hjælp! KEMI

05. november 2014 af ValdemarJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi ser følgende reaktioner
CO(g) + H2O(g) = CO2(g) + H2(g)

a) Opskriv reaktionsbrøken for reaktionen

----------------------------------------------------------------------------------

En blandning af methan og hydrogensulfid kan ved opvarmning reagere og indstille sig i ligevægt med carbondisulfid (CS2) og hydrogen efter følgende reaktionsskema:
CH4(g) + 2H2S(g) = CS2(g) + 4H2(g)
Begrund i hvilken retning ligevægten vil forskydes, hvis:
1. Trykket formindskes

2. Reaktionsbeholderens volumen halveres

3. Der tilføres CS2

Når 1,5 mol methan og 2,5 mol hydrogensulfid anbringes i en lufttom reaktionsbeholder med et volumen på 200 L og herefter opvarmes til 1000oK, indstiller ligevægten sig således, at ligevægtskonstanten bliver 0,232M2

4. Opskriv ligevægtsloven for reaktionen

5. Beregn koncentrationerne af de fire stoffer efter at ligevægten har indstillet sig.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Heptan

Reaktionsbrøken er (B-niveau):

Y=\frac{[CO_2(g)]\cdot [H_2(g))]}{[CO(g)]\cdot [H_2O(g)]}

Som du kan se, er det koncentrationen af produkterne over reaktanterne


Skriv et svar til: Hjælp! KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.