Matematik

Lineær regression

05. november 2014 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

er i gang med en matematik opgave som jeg ikke helt har forstået. opgaven er (gymnasienivea - b) opgaven lyder således

- nedestående tabel viser andelen af analfabeter blandt kvinder i verdens lavindkomstlande.

år:                                            1970     1980    1990    2000

andel( pr. 100 kvinde)                  73        65        56        47

a.) bestem andelen f(x) som funktion af antal år x efter 1970 ved lineær regression.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression på tabellens data med en lineær model.


Svar #2
05. november 2014 af makki1994 (Slettet)

efter jeg har lavet den lineær regression, hvordan kan jeg så bestemme andelen, altså f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Regressionen giver jo de to konstanter a og b i modellen f(x) = ax + b .


Svar #4
05. november 2014 af makki1994 (Slettet)

skal jeg så bruge samme metode til at besvarer dette spørgsmål som også er tilknyttet a¨ eren.

- b.) for mænd er den tilsvarende sammenhæng givet ved g(x) = -0,73x+50. beregn andelen af mandlige analfabeteri 2005? er det samme metode eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er forskriften jo allerede givet. Man skal beregne g(x) ved at indsætte det x, der svarer til år 2005.


Svar #6
05. november 2014 af makki1994 (Slettet)

#5 så det er altså g(x) = -0,73x+35 som svarer til 2005? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal beregne den værdi af x, der svarer til år 2005, og så indsætte den værdi af x i forskriften for g(x) .

x er antallet af år efter 1970.


Svar #8
05. november 2014 af makki1994 (Slettet)

og hvordan finder jeg værdien af x?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Læs opgavens tekst, eller læs #7. Igen:

x er antallet af år efter 1970.


Svar #10
05. november 2014 af makki1994 (Slettet)

når okay mange tak :-)


Svar #11
05. november 2014 af makki1994 (Slettet)

jeg skulle svarer på opgave b som lød på=>  for mænd er den tilsvarende sammenhæng givet ved g(x) = -0,73x+50. beregn andelen af mandlige analfabeter i 2005

som jeg har fået det til =>  g(x) = -0,73*35+50=24,45

så er der den næste opgave som lyder på 

- c.) i hvilket år er andelen af kvindelige analfabeter faldet til 20, hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

c) Løs ligningen   f(x) = 20 .


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.