Matematik

ligninger

05. november 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg er ikke sikker på om jeg har fået et rigtig facit og vil lige høre om en kunne godkende det er rigtig...

7(x+2)-3(x-4)-x=2(x+5)+46

x=54

er det rigtig eller har jeg gjort noget forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af PeterValberg

det kan du selv kontrollere ved at indsætte x = 54 i ligningen,
hvis begge sider af lighedstegnet giver det samme, så er det korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. november 2014 af Flappetdreng (Slettet)

det har jeg gjort men det stemmer ikke overens og jeg ved ikke hvad jeg har gjort forkert.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af PeterValberg

7(x + 2) - 3(x - 4) - x = 2(x + 5) + 46
7x + 14 - 3x + 12 - x = 2x + 10 + 46
3x + 26 = 2x + 56

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. november 2014 af Flappetdreng (Slettet)

får præcis det samme

videre er

3x-2x=-2+56

1/54=54

x=54 men jeg syntes ikke det stemmer når jeg bruger den i liningen....


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2014 af PeterValberg

3x - 2x = -26 + 56

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.