Matematik

Eksponentiel Udvikling: Bestem a & b

05. november 2014 af SashaStub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har punkterne: (14;326) og (21;135)

Og jeg har ladet 14 være x1 , 326 være y1 , 21 være x2 og 135 være y2 .

Jeg regnede a således: a= \sqrt[x_{2}-x_{1}]{\frac{y_{2}}{y_{1}}} = \sqrt[21-14]{\frac{135}{326}}=\sqrt[7]{\frac{135}{326}}= 0,8816

Og jeg regnede b således: y_{1}= b\cdot a^{x_{1}} = 326= b\cdot 0,8816^{21}= \frac{326}{0,8816^{21}}= 1902,8977

Det der er mit problem er at jeg synes hverken 0,8816 eller 1902,8977 lyder rigtigt...

Hvad er det jeg har gjort forkert eller har jeg overhovedet gjort noget forkert her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af PeterValberg

a = 0,8816  lyder rigtigt nok

du laver en regnefejl ved bestemmelse af b, idet du sætter x1 = 21 og y1 = 326
det er hhv. x og y koordinater fra to forskellige punkter, - indsæt i stedet x1 = 14 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. november 2014 af SashaStub (Slettet)

Kom til at skrive forkert, jeg skulle have skrevet x1 som 14, og så får jeg nemlig 1902,8977, men kan det passe? Eller skal jeg runde op eller ned på resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af PeterValberg

Det er altid en vurdering, hvordan man skal afrunde et givent tal,
men i dit tilfælde med 1902,8977… ville jeg afrunde til én enkelt decimal
altså 1902,9
I praksis kan du endda afrunde til et helt tal 1903 uden at det bliver meget
unøjagtigt af den grund, - det er jo et rimeligt stort tal, 1902,8977…, så en 
afrundning til 1903 vil ikke gøre den store forskel.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel Udvikling: Bestem a & b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.