Matematik

Reducering

06. november 2014 af Lollerenflækkeren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Dette er ret svært for mig, er der nogen som kan hjælpe og vise hvordan man gøre?

I kan se stykket, på billedet som er vedhæftet.

Vedhæftet fil: happy.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af hesch (Slettet)

Gang parenteser sammen, og gang ind i parenteser. Benyt evt. kvadratsætninger.

Der fremkommer så x2, y2 og xy-led, som du kan reducere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2014 af mathon

       happy.png

           \left ( y-x \right )^2+2x(y-x)+x^2-4y^2

           \left ( y-x \right )\left ( y-x +2x\right )+x^2-4y^2

           \left ( y-x \right )\left ( y+x \right )+x^2-4y^2

           y^2-x^2+x^2-4y^2=-3y^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2014 af hesch (Slettet)

#0: Måske mere gennemskueligt:

(x-y)2 + 2x(y-x) + (x+2y)(x-2y) =            (benyt kvadratsætninger)

x2 + y2 -2xy + 2xy - 2x2 + x2 - 4y2 =     (tæl antal x2, y2, xy-led)

-3y2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.