Matematik

Proportionale

06. november 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Vil gerne vide hvordan I løser denne opgave, det kunne være rart hvis i gad at skrive hvorfor i f.eks. sætter de tal i tænker på ind i tabellen, ved ikke selv hvordan man gør

se billede

Vedhæftet fil: babbaba mam sau.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af alexandersvanholm

Kig på tabellen. Her kommer den mest simple forklaring, da du nok ikke har gennemskuet det.

Når din x-værdi er lig med 10, så er din y-værdi lig med 4.
Hvad er din y-værdi så lig med, når din x-værdi er lig med 20?

___
Mvh,
Alexander Svanholm


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af PeterValberg

x og y er omvendt proportionale, hvis følgende er opfyldt:

y=\frac kx

hvor k er proportionalitetskonstanten, der kan bestemmes
vha den givne oplysning, at x = 10, når y = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af alexandersvanholm

#2

Fortsættelse - hvilket ses som en ligefrem proportionalitet, som er en lineær sammenhæng.

Eksempel:

Hvis jeg har følgende tabel,

x=Overnatninger: 1 2 3 4 5 6 7 8
y=Pris i kr.: 62 124 186 248 310 372 434 496

så kan vi vel godt se, at prisen altid er 62 gange så stor som antallet af overnatninger. Vi kan derfor beskrive sammenhængen mellem y og x med formlen: y=62x


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af PeterValberg

#3

To størrelser x og y er ligefrem proportionale, hvis:

y=k\cdot x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2014 af PeterValberg

#3 opgaveteksten nævner, at x og y er omvendt proportionale
     (hvilket ikke er en lineær sammenhæng)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2014 af alexandersvanholm

#5

Den fik jeg lige overset. 'sejt12' - du har vidst fået udleveret alt det materiale, som du skal bruges til at regne opgaven. Du skal bare ignorere svar #3, da jeg fik overset en information i din opgavebeskrivelse.

____
Mvh,
Alexander Svanholm


Skriv et svar til: Proportionale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.