Kemi

aktuelle koncentration

06. november 2014 af evax2105 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogle der kan hjælpe mig med en kemi opgave?

jeg skal finde den aktuelle koncentration af MnO4- i en KMnOløsning. 

c(KMnO4)=0,02 M

i opgave beskrivelsen står der:

der afvejes en mændge natriumoxalat Na2C2O4, som opløses i fortyndet svovlsyre og tiltreres med KMnO4 opløsning 

ved en given indstilling blev der afvejet 0,189g  Na2C2O4. der tiltreres, indtil reaktionsblandingen bliver svagt rødviolet, og på buretten aflæses et forbrug på 26,3 ml


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af mathon

ifølge svaret i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1537184#1537261

er stofmængdeforholdet
                                             KMnO4 : Na2C2O4  =  2 : 5  =  1 : 2,5

                                            

         n(C_2{O_{4}}^{2-}) =2,5\cdot n(C_2{Mn{O_{4}}^{-})=2,5\cdot (0,0263\; L)\cdot \left ( 0,02\; \frac{mol}{L} \right )=0,001315\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af mathon

eller da det er KMnO4, du skal finde:
          
          n(Na2C2O4) = n(C2O42-) = (0,189 g) / (133,9985 g/mol) = 0,001410 mol       

                                              KMnO4 : Na2C2O4  =  2 : 5  =  0,4 : 1
titreringen giver:
                                              n(KMnO4) = 0,4 · n(Na2C2O4)  =  0,4 · (0,001410 mol)  =  0,0005642 mol

                                              [KMnO4] = (0,0005642 mol) / V


Svar #3
06. november 2014 af evax2105 (Slettet)

det er den aktuelle koncentrationaf MnO4jeg skal finde og ikke KMnO4


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af mathon

                       c(KMnO4) = [MnO4-] = (0,0005642 mol) / V

    Du har ikke oplyst et volumen.


Skriv et svar til: aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.