Matematik

Differentialregning

06. november 2014 af erhk (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x+ kx-2x + 5

Jeg skal bestemme k. 

f har lokalt minum i x = 1

Jeg skal vel differentiere ligningen først, men jeg ved ikke helt hvordan jeg gør dette. Derudover skal jeg vel bare løse den som en andengradsligning og isolere k? Jeg ved bare ikke hvordan jeg kommer rundt om k.

f(x) = x3 + kx2 -2x + 5

f'(x) =3x^2 + 2kx? - 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af mathon

Der må være et bestemmelseskriterium for k.


Svar #2
06. november 2014 af erhk (Slettet)

Hov ja. f har lokalt minum i x = 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2014 af mathon

dvs
                  f '(1) = 3·12 + 2k·1 - 2 = 0


Svar #4
06. november 2014 af erhk (Slettet)

Vent .. indsætter jeg bare 1 i f'(x)? Og regner k ud den vej?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2014 af mathon

   Ja


Svar #6
06. november 2014 af erhk (Slettet)

#3

dvs
                  f '(x) = 3x^2 + 2kx? - 2 = 0

Jo det kom jeg også frem til, men jeg ved ikke hvordan jeg skulle isolere k. Nu hvor tænkte lidt over det, skal jeg så indsætte 1 i f'(1) = 3*1^2 + 2k * 1 - 2 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop, som også forklaret i #3. Løs nu denne ligning i k .


Svar #8
06. november 2014 af erhk (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :)!. Kan se det faktisk var ret simpelt.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.